Студенти

tu_ed_students_640x300_001

В процеса на обучение и дипломно проектиране студентите формират умения да проучват и провеждат сравнителни анализи на дизайнерски проблеми и задачи, да съставят задания, композиции, документации и оценки на ергономични и дизайнерски проекти, да предлагат графични решения, макети, модели и действащи образци със свой собствен творчески принос.

КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ
ОКС БАКАЛАВЪР
ОКС МАГИСТЪР
ДИПЛОМАНТИ
ДОКТОРАНТИ

Какво бихте пожелали на бъдещите и настоящите студенти в ИД? (от преподаватели)

Това, което им препоръчвам на всяка моя първа лекция: да научат английски език, да се научат да карат добре автомобил, да могат да плуват добре, да изучат самостоятелно най-малкото един триизмерен конструкторски и дизайнерски компютърен продукт-симулатор, да се оженят, съответно – омъжат веднага, да си направят децата преди 30, защото нацията ни се топи, да ги отгледат, възпитат и изучат, и да са живи и здрави, разбира се!

проф. д-р Николай Ангелов

На всички мои настоящи и бъдещи студенти желая здраве, дръзновение, вътрешна хармония със своето Аз, нормални човешки радости и… преодолими трудности.

доц. д-р Мирослав Денчев

Пожелавам на бъдещите студенти да бъдат взискателни към себе си, много да се трудят, да бъдат критични към себе си и преподавателите. Много да четат и много да се информират. Да развиват постоянно своите художествени, конструктивни, технологични умения, за да бъдат високо конкурентни.

проф. д-р Пенка Димитрова

Творческо вдъхновение и непрекъснато развитие.

проф. д-р Мария Евтимова

Да не спират да учат и да се усъвършенстват в това, което правят.

доц. д-р Георги Червендинев

Да вземат максимално знания от всеки преподавател, дори и понякога да им се струват ненужни. Човек никога не знае кога ще му потрябва нещо, което друг му е казал и показал. Да не спират да мечтаят без ограничения, защото колкото по-големи и по-смели са мечтите им, толкова по-успешно реализирали се личности ще бъдат. Айнщайн е казал, че никога не греши този, който не опитва нещо ново. Никога да не спират да опитват нови неща, важното е да се учат от грешките си.

гл. ас. д-р Боряна Георгиева

Да бъдат оптимисти, да открият за себе си това, с което се справят най-добре, което ги прави щастливи и да бъдат упорити, за да го следват, колкото и трудно да е понякога това.

гл. ас. д-р София Ангелова

Да не губят ентусиазма и вярата си, че и в България е възможно да се прави добър дизайн. Да бъдат именно те хората, които ще изградят една по-добра среда за себе си и обществото.

гл. ас. д-р Емилия Очкова

Да постигат най-доброто във всяка ситуация, да инвестират оптимално времето си в обучение и да се самоусъвършенстват непрекъснато. Да намерят баланс между професионалния и личния си живот.

гл. ас. д-р Светла Василева

Постоянство, готовност за самостоятелен труд и развито творческо мислене.

доц. д-р Алекси Момов

Първо да са здрави и силни, разбира се! Да не се отказват никога! Да се стремят винаги все по-напред и нагоре, но никога за сметка на другите, а заради другите и себе си. Да обичат най-много да обичат и да мразят най-много да мразят. Да не забравят от къде идват и да знаят къде отиват. Да се усмихват и да не остават никога дървета без корени!

гл. ас. д-р Здравка Брайкова

Какво бихте пожелали на бъдещите и настоящите студенти в ИД? (от завършили студенти)

Да се запасят с много търпение, вдъхновението никога да не ги напуска и да проявяват инициатива в развиването на собствените си умения, защото няма кой да го свърши вместо тях.

Диляна Динкова

Да работят, да учат, да мислят, да уважават преподавателите и колегите, да не копират, а да създават. Има една дума, която според мен може да побере цялата мъдрост на специалността и тя е ИНОВАЦИЯ!

Димитър Димитров

Да се съсредоточат възможно най-рано върху решаването на най-сложния проблем – в каква сфера на дизайна точно искат да се развият. И постоянно да сравняват собствените си способности с тези на елитните чуждестранни студенти.

Цветелин Любенов

Да направят всичко възможно да разберат как биха искали да се развиват след като завършат. От моите наблюдения, човек се чувства също толкова объркан в края на обучението си, както в началото.

Дори да сте първи или втори курс, представете си, че сте завършили. С какво се занимавате? Каква е мечтаната ви работа? Опитайте 3D графиката, опитайте мода, опитайте дизайн на надуваеми мечки Панда :) Намерете нещото, което ви доставя удоволствие и го правете със страст!

Христо Динев

Да не работят (не-дизайнерска работа) докато учат. Да се скъсат от четене, експериментиране, партита с колеги, запознанства, дизайн.

Маргарит Ралев

Да не се отказват от пътя, по който са поели и да се радват на това, че знанието става все по-достъпно!

София Ангелова

Бих им пожелала на първо място да се отнасят сериозно към образованието си, да бъдат любознателни, да мислят, да търсят, да задават въпроси, да споделят, да четат, да експериментират. Да не мрънкат и да не се оплакват, а вместо това да намират начини да реализират своите дизайн (или други) проекти. Пожелавам им да бъдат вдъхновени, позитивни и да обичат това, с което се занимават.

Анелия Андонова

Научете повече за дисциплините и обучението в специалност „Инженерен дизайн“

Разгледайте проекти на студенти и преподаватели от специалност „Инженерен дизайн“

Прочетете интересни истории на бивши студенти от специалност „Инженерен дизайн“

Включете се в дизайн мрежа и създайте контакти с дизайнери от България и чужбина